Psychosomatische fysiotherapie

 

Ben je overbelast, langdurig vermoeid, gespannen of heb je pijnklachten? De oorzaak ervan is niet altijd even goed aan te wijzen, terwijl je toch duidelijk lichamelijke symptomen hebt. Zonder duidelijke lichamelijke oorzaak wordt dan al vaak gedacht aan psychische problemen. Dat is verwarrend en veel mensen gaan van arts naar arts om een antwoord te vinden op hun klachten. In dergelijke situaties kan de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut een groot verschil maken. Want lichaam en geest zijn nu eenmaal onafscheidelijk.

Wat doet een psychosomatische fysiotherapeut?

Een psychosomatische fysiotherapeut kijkt naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving. De therapeut helpt bij het behandelen van klachten die samenhangen met stress en klachten als pijn en vermoeidheid waar niet direct een lichamelijke oorzaak voor gevonden kan worden. Vaak is er dan sprake van psychosomatische klachten. Dit zijn lichamelijke klachten waarbij psychische- en sociale factoren een rol spelen. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt je om weer in balans te komen. Je maakt kennis met nieuwe mogelijkheden om je klachten, gezondheid en leven positief te beïnvloeden en de oorzaken van ongezonde stress aan te pakken. De therapie richt zich op het herstel van het evenwicht tussen spanning en ontspanning en het versterken van je persoonlijke kracht en kwaliteit.

De behandeling

De behandeling kan bestaan uit:

  • therapeutische gesprekken om je problemen helder te krijgen, te verwerken, op te lossen of beter te hanteren;
  • cognitieve gedragsmatige interventie waardoor je meer inzicht krijgt in je gedachten, emoties en handelen. Je leert er beter mee om te gaan.
  • therapeutisch lichaamswerk. Door middel van ontspanningsoefeningen, ademhalings- en aandachttraining (zoals bijvoorbeeld mindfulness oefeningen) en expressieoefeningen leer je weer in balans, tot rust en in je kracht te komen.

Meer weten over psychosomatische fysiotherapie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!

 

Vergoeding

Psychosomatische fysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie. De Akker Compliance B.V., van waaruit gewerkt/gedeclareerd wordt, biedt alleen ongecontracteerde Psychosomatische fysiotherapie en wordt misschien deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg je polis of informeer bij je verzekeraar voor de vergoeding.

We sturen de rekening voor een consult standaard naar de cliënt, die de kosten eventueel kan declareren bij de verzekeraar.

Het tarief van psychosomatische fysiotherapie is € 70,00 per consult van 45 minuten.

 

 


Neem contact op voor een vrijblijvend advies gesprek