Ashwin van Cappellen

Psychomotorisch therapeut

 

‘In 2016 ben ik bij De Akker Fysiotherapie begonnen met het opzetten van Psychomotorische therapie (PMT); een prachtige vorm van ervarings- en lichaamsgerichte therapie. Vanuit mijn werk bij De Akker raakte ik vervolgens nauw betrokken bij Brein in Beweging. Met engelengeduld en de durf om mensen een spiegel voor te houden, geef ik inzicht in helpend en niet-helpend gedrag. Beweging is hierbij een belangrijke middel, want de manier waarop mensen zich bewegen zegt veel over hun karakter en gedrag. PMT is hierdoor een laagdrempelige, open en directe manier om tot de kern van mensen door te dringen. Het lichaam liegt niet, ons lijf vertelt ons veel belangrijke informatie waarbij we stil mogen staan. Maar helaas gebeurt vaak het tegenovergestelde: mensen gaan eraan voorbij en lopen hierdoor later vast.

Mijn werk is mensen helpen om stil te staan bij wat het lichaam te zeggen heeft. Het is belangrijk om dit serieus te nemen en de juiste grenzen te hanteren. Ik wil graag dat mensen zich welkom voelen bij mij en vrij om te alles te zeggen wat ze op hun hart hebben. Hoe groot of klein problemen ook zijn, ik zal altijd goed luisteren en kijk graag met je mee.

Ik zie het zo: bij een sportwedstrijd zijn heel veel mensen betrokken om te zorgen dat het spel goed verloopt en iedereen weet wat hij of zij moet doen: een coach, een trainer, verzorgers, scheidsrechters en spelers. In het echte leven, dat veel ingewikkelder is, hebben we deze luxe helaas niet en voelt het vaker alsof we er alleen voor staan. Maar dat hoeft niet. Ook in het gewone leven zijn er mensen en professionals om je weer op de goede weg te helpen. Dat is niet vreemd, maar juist heel fijn!’


Neem contact op voor een vrijblijvend advies gesprek