Veerle Rombouts

Psychomotorisch therapeut

 

'Na mijn opleiding tot leefstijladviseur merkte ik dat ik meer geïnteresseerd raakte in het gedrag van de mens. Wat maakt dat iemand bepaalde keuzes maakt? En waarom is het soms zo lastig om deze keuzes te beïnvloeden? Daarnaast was bewegen altijd al één van mijn passies. Toen ik ontdekte dat ik deze twee zaken kon combineren was het voor mij direct duidelijk dat ik psychomotorisch therapeut wilde worden.

In mijn werk als psychomotorisch therapeut zet ik mensen letterlijk en figuurlijk weer in beweging. Ik geloof dat alles invloed op elkaar heeft en dat je klachten vanuit meerdere invalshoeken moet bekijken. Vaak benaderen we klachten cognitief (vanuit kennis en verstand), terwijl ons lijf juist zoveel te vertellen heeft.

Ik help mensen om weer in contact te komen met hun lichaam en ernaar te luisteren. Samen gaan we kijken naar wat jouw lijf je probeert te vertellen en help ik je om op deze manier gedrag te veranderen. Met bewegings- en lichaamsoefeningen ontdekken we waar je mogelijkheden liggen, leer je zelf zoveel mogelijk de regie te pakken en maak je jezelf krachtiger.'


Neem contact op voor een vrijblijvend advies gesprek