Leonie Kemerink op Schiphorst

Ergotherapeut

 

‘Of je nu wel of geen beperking hebt, ieder mens wil graag meedoen met het gewone dagelijkse leven. Ergotherapie is erop gericht om mensen te helpen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Als ergotherapeut kijk ik daarom vooral naar mogelijkheden en niet naar beperkingen. Vooral als het gaat om zaken die voor iemand belangrijk zijn. Voor de een is dat zelfredzaamheid of mobiliteit, voor een ander werk of een favoriete hobby waar hij of zij plezier aan beleeft.

Ik adviseer en begeleid mensen door andere manieren van bewegen aan te leren of door hulpmiddelen in te zetten. Dit betekent in veel gevallen trainen en oefenen. Maar we gaan ook aan de slag met mentale uitdagingen: het accepteren en omgaan met een ziekte of aandoening, of het leren ordenen van de dagelijkse praktische activiteiten. De ergotherapeut kijkt dus zowel naar zichtbare als onzichtbare klachten. Lichamelijke klachten zijn vaak zichtbaar, mentale klachten onzichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, geheugen- of concentratieproblemen.

Tijdens de behandeling ga ik op zoek naar het verhaal achter de klacht. Een klacht ontstaat namelijk zelden spontaan, maar wordt vaak door iets getriggerd. Binnen het team van Brein in Beweging hebben we de mogelijkheid om vanuit een breder perspectief te kijken naar klachten en de achterliggende oorzaken. En dat is heel waardevol, want als je hier de vinger achter kunt krijgen, kun je betere zorg leveren en voorkomen dat klachten telkens terugkomen.’

 

Naast haar werk als ergotherapeut bij Brein in Beweging, is Leonie ook als ergotherapeut en handtherapeut werkzaam bij een fysio- en ergotherapiepraktijk en bij een verpleeghuis.


Neem contact op voor een vrijblijvend advies gesprek